Част „Енергийна Ефективност“

Във с националните норми вече се изисква към всеки за да има изготвена отделна част „Енергийна Ефективност“.

Екипън на Строителни проекти е готов да Ви съдейства в то и съгласуването на тази част.

Енергийният паспорт е част от техническият паспорт на една сграда. Сроковете за изготвяне на техническите паспорти зависят от категорията на сградата, описани в чл.137 от ЗУТ. Часта за енергийна ефективност включва обяснителна записка и изчисления. В изчислителната част влизат показателите за разход на енергия, -строителни технически чертежи на детайли на отделни елементи на сградата. Всеки детайл е описан с геометричните, топлотехническите и оптичните си характеристики на материалите от които е направен. Въз основа на тези детайли се правят на вложените в дадена сграда строителни и енергоефективни продукти.

Необходимата , която трябва да ни предоставите за да изготвим проекта по част „Енергийна ефективност“ са разработени проекти по части Конструктивна, Архитектурна, Отопление Вентилация и Климатизация, и Електрическа.

На нашите клиенти оказваме пълно съдействие в изготвянето на доклад за съответствие на този проект от регистрирана и лицензирана фирма по Закона за енергийната ефективност.

За повече информация за , срокове и , може да се свържете с нашето проектантско бюро.