Проект за остъкляване на тераса. Усвояване на балкон (тераса)

Строителни проекти. Проектиране на сгради и съоръжения Проект за остъкляване на тераса. Усвояване на балкон (тераса)

Най-правилният избор за да остъклите , да усвоите балкон към , или да остъклите тераса със собствен покрив, е да издадете нужната за това докуметация и разрешителни, защото в противен случай ще се сдобиете с нужната екстра на вашия дом и ще ви стои на главата един скъпо струващ проблем.

Остъкляване на тераса на подпокривен етаж

Усвояване на тераса към помещение

Какво предлагаме ние:

За да бъде всичко законно трябва да се снабдите със следните и протоколи:

– Протокол от общо събрание на собствениците във входа, като е необходимо 75%  съгласие на съседите. (не е наложително, зависи от общината)

– Трябва да се вземетес стандартна бланка за разрешение за строеж, която може да намерите в съответната община в деловодстовто или да я изтеглите от нашата страница, по реда на чл.147,ал.1,т.12 от ЗУТ. Не се учудвайте че бланката е пет страници – необходимо е само да предоставите една много малка част, която се изисква в тях за осъкляване на блакони.

– Трябва да представите конструктивно становище от инженер-конструктор с указания за изпълнението на та. (за остъклен балкон, , или на тераса тип „зимна градина“). Такова конструктивно становище може да поръчате и при нас. За повече информация може да видите тук.

Важна информация! Имайте предвид, че този ред не се прилага, когато балконът е разположен към първостепенна улична мрежа, където е изрично забранено каквото и да е остъкляване. Понастоящем по чл. 147, ал. 1, т. 12 от ЗУТ е разрешено остъкляването на балкони към второстепенната улична мрежа, при издаване на разрешение за строеж от главния архитект на общината. Не е задължително да се представят за одобряване и инвестиционни и, а само трите стъпки, които сме описали по-горе . Пълната забрана важи само за балконите разположени на главна (първостепенна) улична мрежа.

В допълнителна информация можем да Ви предоставим как изглеждат необходимите документи, които трябва да вземете от съответната община,  за да ги попълните и извършите правилно цялата процедура. Тези 5 страници трябва да се попълнят, само нужните точки и документи, които се отнасят към проекта за вашата тераса. Може да ги разгледате или изтеглите и принтирате в А4 или да се поте до деловодството на общината:

Страница 1
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5

За повече информация , запитване или оферта се свържете с екипа на Строителни Проекти.